Γ. Σακελλαρίδης: Για μια Αθήνα αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και δημοκρατίας

Γ. Σακελλαρίδης: Για μια Αθήνα αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και δημοκρατίας

 
Γ. Σακελλαρίδης: Για μια Αθήνα αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και δημοκρατίας

Photo Copyright – Eurokinissi

Σε ένα συνεχόμενο αγώνα, υπέρ της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας, και κατά των πολιτικών του Μνημονίου ορκίζονται σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης, τονίζει στη δήλωσή του, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο  Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Η  Ανοιχτή Πόλη θα διεκδικήσει με παρεμβάσεις της την εφαρμογή του προγράμματός της, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, και καλεί τους Αθηναίους δίπλα της», προσθέτει.

Ολόκληρη η δήλωση είναι η ακόλουθη:
 
«Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνουν καθήκοντα ενόψει μίας πενταετίας εξαιρετικά κρίσιμης για τους πολίτες της Αθήνας αλλά και για την ίδια την πόλη.
 
Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο «συμβόλαιο» που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη. Δηλαδή:
 
Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας.
 
Με την παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις γειτονιές της Αθήνας, θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας.
 
Καλούμε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να δώσουμε αυτές τις κρίσιμες μάχες μαζί. Με συμμετοχή, συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Με κινητοποιήσεις και συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και τις κινήσεις αλληλεγγύης. Ο δύσκολος αγώνας για μία Αθήνα που θα είναι πόλη ανοιχτή και δημοκρατική θα δίνεται καθημερινά».

η αυγη

Advertisement
This entry was posted in Νεολαία και Δράσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: