Μειωμένο συντελεστή δόμησης στην Ακαδημία Πλάτωνος ζητεί το ΣτΕ

 

Μειωμένο συντελεστή δόμησης στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου θα κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο ζητεί το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος (4ο διαμέρισμα, έκτασης 615 στρεμμάτων) και ειδικότερα στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, δρομολογείται η κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τμ της ARTUME S.A, θυγατρική της Blackrock, 500 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημία Πλάτωνος.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει από τη μια πλευρά κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος και από την άλλη η εταιρεία που πρόκειται να κατασκευάσει το εμπορικό κέντρο.

Και οι δύο προσφεύγοντες ζητούσαν (για αντίθετους λόγους η κάθε πλευρά) να ακυρωθεί Προεδρικό Διάταγμα του περασμένου έτους το οποίο τροποποιούσε «τον συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στη περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».

Το ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε και τις δύο προσφυγές, ενώ το πνεύμα των δικαστικών αποφάσεων είναι ότι πρέπει να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.

 

ΑΥΓΗ

 

Advertisement
This entry was posted in Νεολαία και Δράσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: