Γ. Μηλιός: Η κυβέρνηση υποστηρίζει τα «αρπακτικά» που τρέφονται με το αίμα της κοινωνίας

 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων σχετικά με την Αργεντινή εξαπέλυσε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιός.

Όπως σημειώνει, «εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και μερίδα του φιλικά προς αυτήν προσκείμενου τύπου δεν κρύβονται πλέον, αλλά εκφράζουν ανοιχτά το στρατόπεδο στο οποίο εντάσσονται: Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και σε διεθνές επίπεδο υποστηρίζουν τα συμφέροντα των πιο κερδοσκοπικών μερίδων της ολιγαρχίας, τα «αρπακτικά» που τρέφονται με το αίμα και τις σάρκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ο Γ. Μηλιός τονίζει ότι «τέλος στις πολιτικές αυτές και φραγμό στα συμφέροντα των «αρπακτικών» και των συμμάχων τους θα βάλει η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Τις μέρες αυτές διεξάγεται μια ανοιχτή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αργεντινής και σε μια σειρά κερδοσκοπικά «αρπακτικά ταμεία» που κατέχουν ένα μικρό μόνο μέρος του δημόσιου χρέους της χώρας. Οι υπόλοιποι δανειστές της Αργεντινής, που κατέχουν το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του αργεντίνικου δημόσιου χρέους, στους οποίους μάλιστα περιλαμβάνονται και ορισμένες από τις μεγαλύτερες βορειοαμερικανικές τράπεζες, έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση της χώρας σε μια λύση «κουρέματος» του μεγαλύτερου μέρους του αργεντίνικου χρέους. Έχουν δηλαδή αποδεχθεί να πληρωθούν ένα τμήμα μόνο της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που κατέχουν.

Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι οι «κύριοι παίκτες» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού τομέα συμμαχούν στη φάση αυτή με την κυβέρνηση της Αργεντινής και μάλιστα η J.P. Morgan ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με ορισμένα από τα «αρπακτικά ταμεία», για να αγοράσει τα αργεντίνικα ομόλογα που κατέχουν.

Εκείνο που μας εκπλήσσει είναι που οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και μερίδα του φιλικά προς αυτήν προσκείμενου τύπου δεν κρύβονται πλέον, αλλά εκφράζουν ανοιχτά το στρατόπεδο στο οποίο εντάσσονται: Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και σε διεθνές επίπεδο υποστηρίζουν τα συμφέροντα των πιο κερδοσκοπικών μερίδων της ολιγαρχίας, τα «αρπακτικά» που τρέφονται με το αίμα και τις σάρκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.Τέλος στις πολιτικές αυτές και φραγμό στα συμφέροντα των «αρπακτικών» και των συμμάχων τους θα βάλει η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς».

ΑΥΓΗ

 

Advertisement
This entry was posted in Νεολαία και Δράσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: