Δ. Στρατούλης: Προεκλογική φούσκα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

«Φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα και κοροϊδία για τους δικαιούχους» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ο υπουργός Εργασίας και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ανακοίνωσαν. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει ψηφοθηρικά το νέο «πετσοκομμένο» πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αφορά 120.000 δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές των εργαζομένων.

Ενώ ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων είναι 570.000 και η δαπάνης ανέρχεται στα 82,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2011, πριν δηλαδή η κυβέρνηση και η τρόικα καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

«Επομένως το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο λίγο πριν τις εκλογές ο υπουργός Εργασίας παρουσιάζει ως παράδειγμα αναβάθμισης του κοινωνικού κράτους, είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή απόδειξη υποβάθμισης του, αφού είναι πετσοκομμένο κατά 450.000 δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια» σημείωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλήθεια μπορεί να μας πει ο υπουργός Εργασίας τι έγιναν και που πήγαν τα υπόλοιπα πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, που καταβλήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω του ΙΚΑ το 2012 και 2013 ως εισφορές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας και στη νυν αρμόδια Διεύθυνση του ΟΑΕΔ που τον διαδέχθηκε;» αναρωτιέται ο Δ.Στρατούλης.

Καταλήγοντας ο «ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δεσμευτεί, δεν περίμενε την προεκλογική περίοδο, και έχει καταθέσει από τις 4-7- 2012 σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή για την επανασύσταση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και των κοινωνικών προγραμμάτων του στήριξης των λαϊκών οικογενειών και του δικαιώματός τους για ανάπαυση και διακοπές».

AYΓΗ

Advertisements
This entry was posted in Νεολαία και Δράσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s